schoyno-yevropa-pereyde-na-inshogo-postachalnika-vona-vzhe-ne-povernetsya-nazad-podolyak-pro-vidmovu-vid-nafti-ta-gazu-z-rf

Щойно Європа перейде на іншого постачальника, вона вже не повернеться назад: Подоляк про відмову від нафти та газу з рф

 • 163501 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що щойно Європа перейде на іншого постачальника нафти і газу, окрім рф, вона вже не повернеться назад. Про це повідомляє УНН, посилаючись на допис Михайла Подоляка в Twitter.

Цитата

"Нафта й газ – єдине, що москва експортує у світ, крім війни. Щойно Європа перейде на іншого постачальника, вона вже не повернеться назад (незалежно від того, чи завершиться війна). Для світу росія – непрогнозована країна, з якою не можна мати довгострокові проєкти", - написав він.

Деталі

Також Подоляк зазначив, що гордість рф "Північний потік-2" з 22 лютого фактично заморожений, тож повернутися на європейський ринок буде неможливо.

"Ще три місяці тому в Кремля був "Північний потік-2". Через 10 років єдиною можливістю для російської нафти повернутися на європейський ринок буде, якщо її продаватиме Татарстанська народна республіка. Все ж точно ще йде за планом? Бо якийсь "складний прикол", - резюмував Подоляк.

Нагадаємо 

Глава британського МЗС Ліз Трасс повідомила, що лідери країн "Групи семи" погодили зменшення залежності від російських енергоресурсів. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що європейські санкції щодо росії повинні бути не короткостроковим заходом, а мати більш тривалий сценарій. Найефективнішою, на його думку, буде заборона продажу росією вуглеводнів.

Глава зовнішньої політики Європейського Союзу Жозеп Боррель підкреслив, що Європейський Союз прагне зменшити залежність від російської енергетики, а не заборонити її повністю.

Українські Національні Новини

Політика