seim-lytvy-prodovzhyv-obmezhennia-dlia-rosiian-ta-bilorusiv-shche-na-rik

Сейм Литви продовжив обмеження для росіян та білорусів ще на рік

 • 15031 переглядiв

Литовський Сейм продовжив санкції проти громадян росії та білорусі ще на рік до 2 травня 2025 року, включаючи заборону на імпорт сільськогосподарської продукції та кормів російського або білоруського походження.

Сейм Литви на рік - до 2 травня 2025 року - продовжив санкції проти громадян росії та білорусі. Про це повідомляє Delfi, пише УНН.

Найзначнішим нововведенням стала заборона на ввезення до Литви сільськогосподарської продукції та кормів російського чи білоруського походження,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що конкретний список заборонених продуктів та кормів буде затверджено урядом. За продовження дії закону про санкції проголосували 109 депутатів Сейму, двоє виступили проти, вісім утрималися.

Згідно з ухваленим торік і продовженим цього року законом, пов'язаним з війною в Україні, росіяни та білоруси обмежені у можливості отримання литовських віз та електронного статусу резидента, ще більше ускладнюється можливість російських громадян приїжджати до Литви та купувати нерухомість, а також їх заяви на отримання посвідки на проживання у Литві тимчасово не приймаються.

На засіданні парламенту не розглядалася пропозиція обмежити поїздки росіян та білорусів на батьківщину, оскільки для цього не вистачило голосів.

Нагадаємо

18 квітня литовський комітет з національної безпеки і оборони схвалив пропозицію обмежити поїздки російських і білоруських громадян на батьківщину до одного разу на три місяці, інакше вони ризикують втратити посвідку на проживання.