sekretar-rnbo-poyasniv-printsip-spilnogo-patrulyuvannya-kordonu-z-predstavnikami-okupovanikh-teritoriy

Секретар РНБО пояснив принцип спільного патрулювання кордону з представниками з ОРДЛО

 • 19804 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. У разі, якщо буде запроваджено спільне патрулювання українського кордону Україною, ОБСЄ та представниками тимчасово непідконтрольних територій на Донбасі, від останніх не буде "людей з автоматами". Про це заявив на брифінгу в ОП секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає кореспондент УНН.

"Треба розуміти, про що йде мова. Мова йде про представників громад, які мешкають на цій території. Це не військові, це не озброєні люди – це представники тих територіальних громад, які знаходяться на тій території… Якщо хтось вважає, що це будуть люди з автоматами з їхнього боку, то це не відповідає дійсності. Сила буде тільки з боку України. Під наш контроль, спільно з ОБСЄ або з іншою визначеною структурою", - зазначив Данілов.

Зазначимо, під час Мюнхенської конференції з безпеки Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона згодна на спільне патрулювання кордону з представниками ОБСЄ і тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу для проведення там місцевих виборів.

Як повідомляв УНН, Зеленський у Мюнхені заявив, що Україна готова до діалогу з мирним населенням на Донбасі, проте не з тими, хто є невизнаним з точки зору міжнародного права

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна за рік сплатила за рішеннями ЄСПЛ понад 44 млн грн

     • 18978 переглядiв

    На розгляді Мінрегіону перспективні плани семи областей

     • 19373 переглядiв

    Адвокат підозрюється у вимагані 10 тис. дол. від колеги

     • 11765 переглядiв