sekretar-rnbo-u-89-evakuyovanikh-u-novikh-sanzharakh-ne-viyavleno-koronavirus

Секретар РНБО: у 89 евакуйованих у "Нових Санжарах" не виявлено коронавірус

 • 21188 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У 89 евакуйованих з Китаю громадян, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах на Полтавщині, молекулярно-генетичні дослідження не виявили коронавірус. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, повідомили УНН у пресслужбі РНБО.

"Жоден з 89 евакуйованих, які перебувають на обсервації у селищі Нові Санжари Полтавської області, станом на сьогодні не хворий на коронавірус COVID-19", - цитує пресслужба Данілова.

За його словами, молекулярно-генетичні дослідження біологічного матеріалу, який брали у евакуйованих, наразі не виявили коронавірус.

Першу партію біоматеріалу було передано літаком до Києва 22 лютого цього року. Наступний забір біологічного матеріалу в евакуйованих - у неділю, 1 березня цього року, додали у пресслужбі РНБО.

20 лютого літак із евакуйованими українцями з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Додамо, спецрейсом з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань до України прибули загалом 94 особи, з яких 22 особи – члени екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, а також 72 пасажири. Серед пасажирів, яких направили на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Українські Національні Новини

Здоров'я