sekretar-rnbo-vkazav-iranu-na-neobkhidnist-doslidzhennya-chornikh-skrinok-zbitogo-ps752

Секретар РНБО вказав Ірану на необхідність дослідження "чорних скриньок" збитого PS752

 • 13253 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час візиту до Тегерана вказав іранським колегам на першочергову необхідність дослідження "чорних скриньок" збитого українського літака Boeing-737-800 рейсу PS752. Про це УНН повідомили у пресслужбі РНБО.

Як вказано, під час візиту до Тегерана 15-16 лютого Данілов і секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані обговорили питання щодо розслідування авіакатастрофи літака української компанії “Міжнародні авіалінії України” 8 січня 2020 року.

Шамхані, як зазначається, висловив співчуття сім’ям загиблих в авіакатастрофі та "наголосив на повній готовності Ірану до співпраці у розслідуванні катастрофи". Своєю чергою, секретар РНБО України подякував іранській стороні за сприяння групі українських експертів, які працювали на місці трагедії, додали у відомстві.

"Данілов заявив, що Україна наполягає на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи, забезпеченні дотримання міжнародно-правових норм. Данілов особливо акцентував на першочерговій необхідності дослідження “чорних скриньок”, підкресливши, що Україна має для цього всі технічні і наукові можливості. Сторони погодилися з необхідністю максимально уникати політизації питання технічного розслідування і домовилися про необхідність інтенсифікації взаємодії експертів та спеціалістів", - заявили в РНБО.

Нагадаємо, секретар РНБО в Ірані вшанував пам'ять загиблих в авіакатастрофі 8 січня.

Як повідомляв УНН, літак МАУ зазнав катастрофи недалеко від столиці Ірану Тегерана, невдовзі після вильоту, вранці 8 січня. На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Усі вони загинули, зокрема, й 11 українців. У ніч на 11 січня Іран визнав, що випадково збив літак МАУ. Згодом в Ірані підтвердили, що літак МАУ було збито двома ракетами.

Українські Національні Новини

Політика