sekretna-informatsiya-u-tsukerkakh-spivrobitnika-sbu-ta-eksviyskovogo-pidozryuyut-u-derzhzradi

"Секретна інформація у цукерках": співробітника СБУ та ексвійськового підозрюють у держзраді

 • 11887 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Співробітнику СБУ та колишньому військовослужбовцю, які передавали секретну інформацію у цукерках, повідомили про підозру у державній зраді. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу Офісу Генерального прокурора співробітнику СБУ та особі, яка виконувала функції "кур’єра" повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за даними слідства, офіцер правоохоронного органу, на виконання завдань так званих "кураторів", збирав з метою передачі представникам спецслужби іноземної держави відомостей, що становлять державну таємницю, а також надавав їм допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. Інформацію він передавав через "кур’єра" - військового пенсіонера.

"Правоохоронці затримали обох під час передачі співробітником СБУ носія із секретною інформацією, захованого у цукерках, спільнику, який мав намір його вивезти за межі України", - додається у повідомленні.

Так, 10 серпня 2020 року стосовно обох підозрюваних застосовано запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у СБУ зібрали додаткові матеріали у справі про держзраду генерал-майора Валерія Шайтанова, що доводять причетність куратора з РФ - полковника Ігора Єгорова до організації терористичної діяльності на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні мають намір відродити річковий флот

     • 20762 переглядiв

    Тіхановську вивезла до Литви влада Білорусі - штаб

     • 17908 переглядiв

    НАЗК перевірить декларації 16 посадовців

     • 20013 переглядiв

    Дубінський: Андрію Богдану спалили Tesla

     • 26072 переглядiв

    У Збройних силах за добу 14 нових випадків COVID-19

     • 9981 переглядiв