seksualniy-skandal-z-gubernatorom-nyu-yorka-bayden-zaklikav-govoriti-pro-vidstavku-pislya-zakinchennya-rozsliduvannya

Сексуальний скандал з губернатором Нью-Йорка: Байден закликав говорити про відставку після закінчення розслідування

 • 16309 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Президент США Джо Байден вважає за доцільне дочекатися закінчення розслідування щодо губернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, а вже потім ставити питання про його відставку в світлі звинувачень в сексуальних домаганнях. Про це йдеться у преспулі Білого дому, передає УНН.

Цитата

"Я думаю, що нам треба побачити, до чого призведе розслідування", - заявив американський лідер в неділю, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

Що передувало

Раніше сенатори-демократи Чак Шумер і Кірстен Джіллібранд, що представляють у верхній палаті Конгресу США штат Нью-Йорк, закликали Куомо звільнити свою посаду в світлі скандалу. До цього з аналогічним закликом виступили щонайменше 11 демократів, які становлять цей штат в нижній палаті законодавчого органу країни.

Контекст

Скандал почався після того, як кілька жінок звинуватили Куомо, який є впливовим представником Демократичної партії, в сексуальних домаганнях і неналежній поведінці. Профільний комітет нижньої палати законодавчих зборів Нью-Йорка в четвер почав розгляд, щоб визначити, чи є достатніми підстави для позбавлення Куомо повноважень губернатора. За його імпічмент висловилися багато членів законодавчих зборів штату, в тому числі демократи. Куомо заперечує свою провину і заявляє, що не має наміру йти у відставку.

Українські Національні Новини

Новини Світу