sektor-gaza-sprichiniv-pozhezhi-v-izrayili-tsakhal-zavdav-udaru-u-vidpovid

Сектор Газа спричинив пожежі в Ізраїлі: ЦАХАЛ завдав удару у відповідь

 • 14076 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) вразили низку цілей у секторі Гази у відповідь на запущені з Гази “вогняні кулі”, які спричинили пожежі на півдні Ізраїлю. Про це інформує УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

У неділю, 25 липня, вдень терористичні групи, що базуються на секторі Газа, випустили запальні повітряні кулі на південь Ізраїлю, викликавши ряд пожеж.

Сили оборони Ізраїлю заявили, що бойові літаки вразили кілька будівель у військовій базі ХАМАС, а також невстановлену "інфраструктуру та комунальні послуги, що використовуються для діяльності" групи терористів.

Палестинські ЗМІ повідомляють, що терористи обстрілювали із кулеметів ізраїльські літаки над сектором Газа і встигли збити безпілотник. Армія заявила, що авіаудари відбулися у відповідь на запальні повітряні кулі, запущені в Ізраїль.

У відповідь на підпали Ізраїль оголосив, що скорочує риболовну зону сектора Газа навпіл. За даними пожежної охорони, в районі Ешколь на півдні Ізраїлю було підпалено три невеликі вогненні рушниці під час перших підпалів із сектору Газа з початку липня.

Доповнення

На початку травня конфлікт між угрупованнями в секторі Газа і Ізраїлем загострився після того, як ізраїльська влада за рішенням суду почала виселяти кілька арабських сімей в Східному Єрусалимі.

Через це в місті почалися протести, які переросли в зіткнення палестинського населення і ізраїльської поліції. Пізніше з сектора Газа почалися ракетні обстріли по території Ізраїлю і удари у відповідь.

Потім інтенсивні обстріли стихли і стали поодинокими. Так, ще одна атака з боку Ізраїлю сталася 2 липня.

У ЦАХАЛі заявили, що з 10 травня з сектора Гази в бік Ізраїлю було випущено 3700 ракет.

Українські Національні Новини

Новини Світу