senat-italii-skhvalyv-uchast-u-viiskovo-morskii-misii-yes-iz-zakhystu-korabliv-u-chervonomu-mori-vid-napadiv-khusytiv

Сенат Італії схвалив участь у військово-морській місії ЄС із захисту кораблів у Червоному морі від нападів хуситів

 • 24508 переглядiв

Сенат Італії схвалив участь країни у військово-морській місії ЄС із захисту вантажних суден у Червоному морі від нападів повстанців-хуситів у Ємені.

Італійські законодавці схвалили участь країни у військово-морській місії ЄС із захисту вантажного судноплавства в Червоному морі від нападів повстанців-хуситів у Ємені, які загрожують морському сполученню. Як пише АР, про це заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні, передає УНН.

Деталі

За словами Антоніо Таяні, місія, розпочата минулого місяця, є суто оборонною, але італійські кораблі матимуть можливість захищати себе. У суботу італійський есмінець Caio Duilio збив безпілотник, запущений хуситами в протоці між Аравійським півостровом і Африканським рогом.

Завданням місії буде самооборона, тобто нейтралізація прямих нападів на торгові судна під конвоєм і відбиття будь-яких спроб захоплення суден

- заявив Таяні.

Пізніше Сенат схвалив місію 153 голосами проти 0.

Сенатори також схвалили участь Італії в гуманітарній місії в Газі, а також місію міністерства юстиції для допомоги у відновленні громадянського суспільства в Україні.

Контекст

Підтримувані Іраном єменські хусити проводять кампанію атак безпілотників і ракет на комерційні судна на знак протесту проти наступу Ізраїлю в Газі проти ХАМАСу, розпочатого у відповідь на атаки ХАМАСу на Ізраїль, що відбулися 7 жовтня. Однак повстанці часто обирали мішенню судна, які не мають чіткого зв'язку з Ізраїлем.

США і Великобританія завдали авіаударів по 18 об'єктах хуситів в Ємені25.02.24, 04:06 • [views_0]