senat-ssha-skhvaliv-oboronniy-byudzhet-na-2022-rik-dlya-ukrayini-vidilili-300-mln-dolariv

Сенат США схвалив оборонний бюджет на 2022 рік: для України виділили 300 млн доларів

 • 20606 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на 2022 рік на суму 778 млрд доларів, з якого на надання підтримки Україні виділили 300 млн доларів. Про це повідомляє видання Axios, інформує УНН.

Деталі

Повідомляють, що відповідний документ було схвалено 89 голосами проти 10. На підпис Президенту США направили документ про оборонний бюджет на загальну суму 778 млрд. доларів.

Що передбачає оборонний законопроект:

• 300 мільйонів доларів у вигляді допомоги в галузі безпеки Україні, що на 50 мільйонів більше, ніж бюджетний запит Президента Байдена;

• підвищення заробітної плати військовослужбовців та цивільного персоналу Пентагону на 2,7%;

• 12 тижнів відпустки для догляду за дитиною для всіх військовослужбовців;

• створення “багаторічної незалежної комісії з війни у ​​Афганістані” для розслідування 20-річної війни та виведення американських військ;

• 150 млн доларів на "співпрацю у сфері безпеки з державами Балтії";

• 4 мільярди доларів для Європейської оборонної ініціативи.

Документ також передбачає продовження обмежень на взаємодію Пентагону та Міністерства оборони Росії, а також використання бюджетних коштів для "виконання будь-яких дій, у межах яких визнавався б суверенітет Росії над Кримом".

Водночас до проекту бюджету не увійшла поправка, яка передбачала санкції щодо компанії-оператора "Північний потік-2".

Додамо

9 грудня повідомляли, що до кінця цього тижня Україна отримає транш військової допомоги від США на загальну суму 60 мільйонів доларів.

Зазначали, що пакет допомоги Україні необхідний через “значне збільшення російської військової активності вздовж її кордону”, а також через мінометні обстріли, порушення режиму припинення вогню та інші провокації.

Українські Національні Новини

Економіка