senat-ssha-vidkriv-shlyakh-dlya-planu-baydena-z-poryatunku-ameriki-na-1-9-trln-dolariv

Сенат США відкрив шлях для плану Байдена з "порятунку Америки" на 1,9 трлн доларів

 • 18272 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Сенат США в п'ятницю схвалив план бюджету, цей крок дозволить ухвалити пакет допомоги через COVID-19, ініційований президентом країни Джо Байденом на суму 1,9 трлн дол. у найближчі тижні без підтримки республіканців, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

У результаті голосування по партійній лінії Сенат розділився з голосами 50 до 50, але вирішальним став голос віце-президента США Камали Харріс.

Відзначається, що ухвалена резолюція не є законопроектом про допомогу через COVID-19. Але документ готує підгрунтя для демократів, щоб мати можливість використовувати процес, відомий як "узгодження бюджету", для ухвалення відповідного законопроекту при голосуванні по партійній лінії.

Журналісти зазначають, що це може статися в кінці лютого або в березні, після завершення процесу імпічменту колишнього президента Дональда Трампа в Сенаті.

План порятунку Америки

У січні поточного року президент Байден виступив із заявою з приводу плану стимулювання американської економіки, яка постраждала від пандемії коронавірусу, загальною вартістю 1,9 трильйона доларів.

Відповідно до представленого плану, понад 400 мільярдів доларів будуть витрачені на вакцинацію, проведення тестів, появу нових робочих місць у сфері охорони громадського здоров'я, відкриття шкіл та виплату відпускних за сімейними обставинами, а також на створення інфраструктури, яка дозволить здійснити введення 100 мільйонів доз вакцини за перші 100 днів президентства Байдена.

Частина американців, які відповідають певним критеріям, отримають додатково 1400 доларів у вигляді прямих виплат. Люди, що залишилися без роботи, будуть щотижня отримувати федеральну допомогу з безробіття в 400 доларів аж до вересня 2021 року.

План Байдена також передбачає продовження до вересня мораторію на виселення людей з житла, що орендується, і вилучень банками майна, закладеного під іпотечні кредити.

Рівень мінімальної заробітної плати на федеральному рівні буде збільшено з нинішніх 7,25 доларів на годину до 15 доларів на годину.

Відомства і компанії в сфері громадського транспорту отримають допомогу обсягом 20 мільярдів доларів, також будуть запропоновані гранти і позики малому бізнесу.

Коронавірус у США

Варто зазначити, що на сьогодні Сполучені Штати є країною з найбільшим поширенням коронавірусу. Станом на 5 лютого, згідно з даними Центру системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса, у країні зареєстровано 26 679 634 випадки захворювання, а також 455 875 смертей - також найвищий в світі показник.

Українські Національні Новини

Новини Світу