senatori-ssha-predstavili-zakonoproekt-pro-sanktsiyi-proti-pivnichnogo-potoku-2

Сенатори США представили законопроект про санкції проти "Північного потоку-2"

 • 13054 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Група сенаторів-республіканців і демократів США у вівторок представила законопроект про санкції проти газопроводу "Північний потік-2", передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, повідомляється, що законопроект, поданий сенаторами-республіканцями Тедом Крузом, Джоном Баррассо, Томом Коттоном і демократом Джин Шахін, передбачає введення обмежень на в'їзд на територію США і заморозку фінансових активів щодо компаній і приватних осіб, що беруть участь в будівництві трубопроводу.

Щоб вступити в силу, законопроект повинен пройти Сенат і Палату представників, після чого його повинен підписати президент Дональд Трамп.

Раніше УНН повідомляв, що сенатори підготували законопроект, що передбачає введення санкцій проти компаній, що беруть участь в прокладці російських морських трубопроводів, в першу чергу "Північного потоку-2".

За словами голови правління ПАТ "НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, ці санкції підуть на користь "Газпрому", якому не потрібно буде витрачати кошти на будівництво непотрібної інфраструктури за межами Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу