senatori-ssha-zaklikali-trampa-rozsliduvati-otruyennya-navalnogo

Сенатори США закликали Трампа розслідувати отруєння Навального

 • 11810 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Двоє сенаторів США закликали президента Дональда Трампа розслідувати резонансне отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Ми звертаємося до вас із проханням розглянути питання про те, чи використовувала влада Росії хімічну або біологічну зброю, порушуючи міжнародне право відносно одного зі своїх громадян, і, таким чином, слід ввести у їх відношенні санкції, відповідно до закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю", - йдеться у листі сенатора від штату Айдахо Джеймса Ріша і сенатора від Нью-Джерсі Роберта Менендеса на адресу Дональда Трампа.

Повідомляється, що укладачі документу нагадали, що нервово-паралітичну речовину групи "Новачок" було використано під час замаху на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у британському Солсбері у березні 2018 року. Тоді адміністрація президента США прийшла до висновку, що за інцидентом стоїть влада РФ і що вони підлягають санкціям.

Нагадаємо, Навальний відчув себе погано 20 серпня у час перельоту з Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували і він знаходився у комі. Омські лікарі провели ряд аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального у штучній комі перевезли на лікування до Німеччини.

Уряд Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути із групи "Новачок".

7 вересня Навального вивели зі штучної коми.

Пізніше група американських сенаторів представила законопроект про персональні санкції проти російських офіційних осіб, причетних до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Українські Національні Новини

Новини Світу