senatori-zaklikali-d-trampa-zaynyati-zhorstku-pozitsiyu-schodo-rf

Сенатори закликали Д.Трампа зайняти жорстку позицію щодо РФ

 • 8674 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Група сенаторів із 12 республіканців і 15 демократів направила обраному президенту США Дональду Трампу листа із закликом зайняти жорстку позицію щодо Росії у зв'язку із "військовим захопленням території" України. Про це йдеться в опублікованому на сайті сенатора від штату Іллінойс, демократа Річарда Дурбіна повідомленні, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Ініціаторами звернення до Д.Трампа виступили сам Р.Дурбін і сенатор-республіканець від штату Огайо Роб Портман. Обидва політики є засновниками сенаторських зборів з українського питання.

"У світлі тривалої агресії Росії, яка відмовляється поважати територіальну цілісність України та її суверенне право обирати власну долю, ми повторюємо свій заклик: Сполучені Штати повинні посилити політичну, економічну і військову підтримку України", - сказано в підписаному сенаторами зверненні.

Зокрема, сенатори виступили за постачання Києву летальної зброї для стримування майбутньої військової агресії і закликали США підтримати ключові структурні реформи у країні.

Сенатори наголосили, що анексія Криму Росією ніколи не повинна бути визнана. Вони також закликали не знімати санкцій з РФ за "її поведінку в Східній Україні" до повного виконання ключових положень мінських домовленостей.

Звернення підписала більшість сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, які входять до комітету із закордонних справ сенату.

Українські Національні Новини

Політика