sensorna-knopka-vid-knopkodavstva-razumkov-povidomiv-yak-pratsyuvatime-nova-sistema-v-radi

Сенсорна кнопка від кнопкодавства: Разумков повідомив, як працюватиме нова система в Раді

 • 22299 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Система сенсорної кнопки, яка запрацює у Верховній Раді, має зняти питання щодо неперсонального голосування деяких нардепів. Про це на брифінгу за підсумку засідання погоджувальної ради заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Вона (система – ред.) буде працювати так само, як і в стінах Київської міської ради. Тобто, одна кнопка, куди ви прикладаєте долоню чи пальці однієї руки, і другою рукою натискаєте на кнопку голосування. Якщо ви відпустите – вона перестане працювати, і ваш голос не буде зараховано. Оскільки у нас ще немає чотирируких депутатів, то точно це зніме питання щодо неперсонального голосування", - зазначив Разумков.

Деталі

Водночас зі слів голови парламенту, це – лише "проміжний крок".

Що було раніше

Разумков заявив, що у Верховній Раді України відзавтра має запрацювати система сенсорної кнопки. Крім того, на цьому тижні у ВР будуть встановлені камери, які незабаром запрацюють.

Зазначимо також, що минулого тижня мер Києва Віталій Кличко показав спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову, як працює у Київраді система голосування "Рада-4", яка унеможливлює кнопкодавство.

Контекст

17 грудня 2020 року ВР призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. У “Голосі” в той же час заявили про фальсифікацію голосування за міністра.

Після цього голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що для боротьби з імовірним “кнопкодавством” в Парламенті планують встановити додаткові камери, зменшити можливість для “голосування зі зручних позицій”, а також створити більш жорсткий закон, який би регламентував не персональне голосування.

Довідково

Термін експлуатації системи для електронного голосування "Рада-3", що встановлена у Верховній Раді, сплив у 2012 році. А, починаючи з 2015 року, її розробники припинили її випробування.


Українські Національні Новини

Політика