sentsov-ne-zbirayetsya-truditisya-u-rosiyskiy-koloniyi-advokat

Сенцов не збирається трудитися у російській колонії - адвокат

 • 11672 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не збирається трудиться у російській колонії. Так заявив адвокат політв’язня Дмитро Дінзе, коментуючи інформацію ФСВП Росії про те, що Сенцова вже “можна залучати до праці”, передає УНН з посиланням на Крим.Реалії.

“Він (Сенцов – ред.) не збирається трудиться і не бажає бути (притягнутий – ред) до ніякого виробництва. Може, він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка (праця – ред). Може, це праця в бібліотеці”, – повідомив адвокат.

Також Дінзе розповів, що не може "ні підтвердити, ні спростувати" інформацію про виписку українського режисера Олега Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

“Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду у нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці”, – розповів він.

Як повідомляв УНН, 21 грудня регіональне управління ФСВП інформувало, що Олега Сенцова виписали з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Російський суд засудив Сенцова до 20 років в’язниці 25 серпня 2015 року, звинувативши в підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика