sentsov-poprosiv-zustritisya-z-klimentom-u-zvyazku-z-neobkhidnistyu-spovidatisya

Сенцов попросив зустрітися з Кліментом у зв'язку з необхідністю сповідатися

 • 10717 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Український політв'язень в Росії Олег Сенцов написав заяву з проханням дозволити зустріч з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом в зв'язку з його потребою сповідатися. З таким формулюванням зустріч з архієпископом не повинна зменшити кількість дозволених йому побачень. Про це написав журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Сенцов спочатку відмовився від зустрічі з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом, який прилетів до нього в колонію Лабитнангі разом з адвокатом і режисером Аскольдом Суворим, але пізніше через адвоката Дмитра Дінзе передав заяву на ім'я начальника колонії про те, що у нього "несподівано виникла необхідність сповідатися"", - написав А.Наумлюк.

Журналіст зазначив, що з таким формулюванням відвідування Климентом Сенцова не повинно зменшити кількість дозволених йому за законом побачень.

У своїй заяві, опублікованій А.Наумлюком, Сенцов каже, що заяву про відмову зустрічатися з архієпископом написав тому, що був неправильно поінформований про правила побачень зі священиком.

Як повідомляв УНН, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відбув до місця утримання українського політв'язня Олега Сенцова.

Сестра Сенцова повідомила, що архієпископ прибув до місця утримання українця, проте той спочатку відмовився з ним зустрічатися. Пізніше Сенцов все-таки погодився на зустріч з Климентом.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, які перебувають в Росії і на території включеного Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство