sentsov-rosiyani-y-ukrayintsi-po-suti-ye-bratami

Сенцов: росіяни й українці, по суті, є братами

 • 19405 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Росіяни й українці, по суті, є братами з невеликими відмінностями, але для перших абсолютно байдуже, що відбувається в їхній країні. Таку точку зору висловив в інтерв'ю Der Spiegel звільнений з російського ув'язнення український режисер Олег Сенцов, передає УНН.

"Я провів час на акціях протесту на Майдані і думав, що путінська система з її беззаконням і варварством скоро завалиться, що народ цього більше не витримає і що гряде революція. Ми, росіяни і українці, споріднені народи, ми, по суті, брати з невеликими відмінностями між нами. У мене самого російське походження. Але з кожним роком перебування в тюрмі я все ясніше розумів, що людям абсолютно байдуже, що відбувається в їхній країні", - сказав Сенцов.

У той же час, за його словами, росіяни дистанціювалися від держави і вважають, що все одно нічого не можуть змінити.

"Навіть після 20 років Путіна вони навіть не зрозуміли, що він може бути проблемою. Вони вважають злидні нормою, так само як і той факт, що держава мало піклується про них, що вона постійно бреше і що і поліція, і суди корумповані. Коли я говорю їм, що в Європі є країни, де все зовсім по-іншому, вони в це не вірять ... Це байдужість поєднується зі свого роду імперськими амбіціями, з гордістю за зовнішньополітичний успіх, який анітрохи не допоможе вам вдома, в Якутії. Це жахлива суміш агресії і пасивності", - заявив режисер.

Як повідомляв УНН, напередодні режисер Олег Сенцов представив в столичному "Будинку кіно" збірник малої автобіографічної прози під назвою "маркетеру".

Українські Національні Новини

Політика