serbiya-zabezpechila-sebe-rosiyskim-gazom-do-kintsya-zimi-glava-serbiyagazu

Сербія забезпечила себе російським газом до кінця зими - глава "Сербіягазу"

 • 87892 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Сербія не очікує проблем з газом, оскільки забезпечила постачання з росії всі необхідні обсяги до кінця опалювального сезону. Про це пише видання Рolitika.rs з посиланням на слова генерального директора "Сербіягаз" Душана Баятовича, передає УНН.

Цитата

"Щодо газу, ми практично забезпечили всі необхідні обсяги газу до кінця опалювального сезону, який перед нами. У сховищі в Угорщині знаходиться 350 млн кубометрів, і ми продовжуємо туди складувати за договором. ПСГ "Банатський двір", його сербська частина, містить 270 млн кубометрів, росіяни у свою частину сховища закачають 270-280 млн до кінця вересня. Так що ми маємо значні запаси як в Сербії, так і в Угорщині", - заявив Баятович.

"Ціна, згідно з договором президентів Вучича та путіна буде за нафтовою формулою, що дійсно дуже і дуже дешево, найнижча ціна в Європі. Тому проблем з газом не очікуємо", - додав голова "Сербіягазу".

Доповнення

Раніше президент Сербії Олександр Вучич домовився з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном про зберігання сербського газу в угорських сховищах.

29 травня Вучич повідомив, що під час телефонних переговорів із президентом росії домовився про постачання газу за "вигідною ціною" на три роки. Вартість буде розрахована за нафтовою формулою, що означає від 310 до 408 доларів за 1 тисячу кубометрів. Вучич зазначив, що ця ціна є "найкращою" в Європі, проте залишилося відкритим питання про купівлю ще близько 800 млн кубометрів газу.

Українські Національні Новини

Новини Світу