serbski-protestuvalniki-otochili-rezidentsiyu-prezidenta

Сербські протестувальники оточили резиденцію президента

 • 11411 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Кілька тисяч протестувальників оточили резиденцію президента Сербії з вимогою відставки глави держави. Про це УНН повідомляє з посиланням на Bloomberg.

Олександр Вучич, президент Сербії, скликав 17 березня, у неділю, прес-конференцію після того, як вчора ввечері поліцейські були спрямовані для наведення порядку, коли демонстранти увійшли в будівлю телебачення РТС, вимагаючи неупереджених повідомлень суспільного мовника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава сербської телерадіокомпанії звинуватив протестувальників у тиску

Він зіткнувся з розгніваними учасниками протесту в Белграді, попередивши, що насильство неприпустимо.

"Ви абсолютно праві, якщо думаєте, що можете добитися політичних результатів за допомогою фізичних атак", - сказав Вучич. Уряд "не допустить будь-яких насильницьких загроз нікому", сказав він, додавши, що його політичні опоненти хочуть повернутися до влади, щоб "продовжувати красти".

З початку грудня серби протестують у вихідні, вимагаючи свободи засобів масової інформації, забезпечення верховенства закону і проведення вільних і справедливих виборів.

Нагадаємо, президент Сербії Александар Вучич виступить з екстреним зверненням до народу в зв'язку з суботнім інцидентом, коли протестуючі в Белграді увірвалися в будівлю телецентру.

Українські Національні Новини

Новини Світу