sered-sportsmeniv-yaki-predstavlyat-ukrayinu-na-olimpiadi-khvorikh-na-koronavirus-nemaye-guttsayt

Серед спортсменів, які представлять Україну на Олімпіаді, хворих на коронавірус немає - Гутцайт

 • 20656 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Серед українських спортсменів, які візьмуть участь в Олімпійських іграх, немає хворих на коронавірус. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр молоді та спорті України Вадим Гутцайт, передає УНН.

Цитата

“Українці, слава Богу, всі здорові. Вже (представники - ред.) понад 14 видів спорту зараз знаходяться в Олімпійському селищі. Третина команди вже заїхала в селище, і вже тренується там”, - завив Гутцайт.

Деталі

Він також додав, що у четвер 22 липня очікується приїзд українських представників секції фехтування. А через 2-3 дні повністю вся команда вже буде у селищі.

У цьому році українська делегація спортсменів є найменшою серед усіх, які виступали від України раніше. За словами Гутцайта, причиною цього є реабілітація деяких спортсменів, які перехворіли на коронавірус.

Цитата

“Інша причина в тому, що за 28 років нашої незалежності для розвитку спорту, Олімпійських команд нічого не робили. Для нас не будували інфраструктуру та не купували обладнання. Якщо для нас створять відповідні умови, то через 10 років ми побачимо, як команди спортсменів збільшаться”, - додав міністр.

Додамо

7 липня Національний олімпійський комітет України затвердив склад збірної України на Олімпійські Ігри, які відбудуться у Токіо. У затвердженому списку вказано 158 спортсменів, які змагатимуться у 26 видах спорту.

Згодом стало відомо, що українського гімнаста Олега Верняєва дискваліфікували на 4 роки за вживання допінгу. Спортсмен пропустить Олімпійські ігри в Токіо.

20 липня українського легкоатлета Главана дискваліфікували з Олімпіади-2020.

Нагадаємо

Організатори вирішили проводити Ігри без іноземних уболівальників, місцевих глядачів також не допустять на заходи в шести японських префектурах, включаючи Токіо.

За кілька днів до початку Олімпіади ситуація з поширенням коронавірусу залишається непростою: добовий приріст кількості нових випадків в японській столиці тримається на позначці вище тисячі. З 12 липня через погіршення епідемічної ситуації в Токіо знову набув чинності режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 22 серпня.

Кілька іноземних спортсменів, які проживають в Олімпійському містечку в Токіо, уже захворіли на COVID-19.

Губернатор Токіо запевняє, що система охорони здоров'я міста готова до Олімпіади-2020.

Українські Національні Новини

Суспільство