seredniy-riven-kolektivnogo-imunitetu-do-covid-19-v-ukrayini-skladaye-5-2-moz

Середній рівень колективного імунітету до COVID-19 в Україні складає 5,2% - МОЗ

 • 14187 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. В Україні в середньому рівень колективного імунітету до COVID-19 в Україні складає 5,2%, найвищий показник на Західній Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на телеграм-канал Міністерства охорони здоров'я "Коронавірус у регіонах".

"На основі результатів перших півтора місяця проведення ІФА-тестування однією з лабораторій країни виявили, що в середньому рівень колективного імунітету в Україні складає 5,2%", - сказано у повідомленні.

Як зазначено, якщо подивитися в розрізі областей, то найвищий показник колективного імунітету на Західній Україні - 11%. В Івано-Франківську та Чернівцях цей показник - 14%, в Луцьку та Рівному - 13%. Найменш стійкими до коронавірусу виявилися мешканці південного регіону - близько 2%. В Одесі та Миколаєві цей показник дорівнює 2%, Херсоні - 1%. В інших регіонах показник коливається від 3% до 5%.

Нагадаємо, в Україні на ранок 9 липня зафіксовано вже понад 51,2 тисячі випадків коронавірусної хвороби COVID-19, кількість нових випадків - понад 800. 

Українські Національні Новини

Суспільство