seredniy-vik-litakiv-v-ukrayini-stanovit-23-roki-derzhaviasluzhba

Середній вік літаків в Україні становить 23 роки – Державіаслужба

 • 33401 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Середній вік літаків, які зареєстровані в Державному реєстрі цивільних повітряних суден України та перебувають в експлуатації в приватних авіакомпаніях, становить 23 роки. Про це кореспонденту УНН повідомили в прес-службі Державної авіаційної служби України у відповіді на інформаційний запит.

"Середній вік повітряних суден, які зареєстровані в Державному реєстрі цивільних повітряних суден України та перебувають в експлуатації в приватних авіакомпаніях, становить 23 роки", - зазначили в прес-службі відомства.

При цьому в Державіаслужбі уточнили, що всі повітряні судна, які експлуатуються українськими авіакомпаніями, мають сертифікати льотної придатності та сертифікати перегляду льотної придатності. Технічний стан повітряних суден цивільної авіації, які отримали ці сертифікати, відповідає вимогам затверджених Мінінфраструктури Правил з підтримання льотної придатності.

Також у відомстві повідомили, що протягом поточного року Державіаслужба винесла 279 постанов про накладення штрафів за різноманітні правопорушення в сфері цивільної авіації до суб’єктів авіаційної діяльності.

Нагадаємо, в липні 2018 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян виступив з ініціативою обмежити термін експлуатації пасажирських літаків у наступному році, заборонивши експлуатацію повітряних суден старше 20 років.

Українські Національні Новини

Економіка