sergiy-pritula-zaklikav-forsuvati-konfiskatsiyu-rosiyskikh-aktiviv-v-ukrayini

Сергій Притула закликав форсувати конфіскацію російських активів в Україні

 • 170519 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Українська влада має форсувати націоналізацію майна, що належить росіянам і білорусам, та подати світу приклад конфіскації підсанкційних активів. Про це у відеозверненні заявив волонтер і громадський діяч Сергій Притула.

Правовий механізм для цього вже розроблений. Верховна Рада прийняла закон про конфіскацію майна росіян і білорусів. Йдеться про вже виявлені НАЗК 11 тисяч фізосіб і 3 тисячі юросіб, а також про 128 тисяч об’єктів. Рішення про націоналізацію майна на користь України прийматиме Вищий антикорупційний суд. Після вилучені активи переходять в управління Уряду.

«Немає вже такого: хороший чи поганий руський. Громадянин рф — нах…р під санкції, і забрати все, що маєте. Тому що ви всі ці роки спостерігали, як ваша країна вбиває наших громадян, і ваші активи — це той мізер, який рф має заплатити Україні. Спочатку ми все у вас заберемо, а потім мастіть собі голову, робіть що хочете: по судах ходіть, а хочете — вішайтесь», — сказав Сергій Притула.

Волонтер також назвав росіян, чиї активи мають бути націоналізовані якнайшвидше. Це Олександр Фрідман, якому належить «Альфа-Банк», «Київстар» і «Моршинська». За даними Притули, Фрідман вже намагається уникнути санкцій, отримавши громадянство України. Наступний — бізнес-партнер Ріната Ахметова, співвласник «Метінвеста» Вадим Новинський, якому громадянство України надав Віктор Янукович. «Пан Новинський всі ці роки не тільки не спромігся вивчити як народний депутат України українську мову, а був одним з головних спонсорів Московського патріархату, спонсорував п’яту колону. Він понесе якусь відповідальність чи ні? Я не здивуюся, до речі, якщо у Новинського російський паспорт нікуди не зникав. Це вже питання до нашої розвідки і СБУ», — написав Притула. Також під націоналізацію має потрапити майно росіян Олександра Бабакова, Костянтина Григоришина та всіх інших.

Притула наголосив, що всі вони будуть ховати активи за офшорами і третіми особами, будуть намагатися уникнути націоналізації, тому українська влада і суспільство мають займати принципову позицію.

«Від того, як ми покажемо приклад, залежить те, як будуть працювати з російськими активами західні країни. Тому що виглядає дуже дивним, коли ми вимагаємо у всього світу арештовувати російське майно, заморожувати їхні рахунки, арештовувати їхні яхти і пентхауси, а самі в цей момент цього не робимо. Тож зараз настає момент істини. Уряду парламент дав всі карти в руки: закон прийнято, в уряду є інструмент, а в нас є очікування справедливості», — сказав волонтер.

Українські Національні Новини

Політика