seryozna-atmosfera-v-irani-rozpovili-pro-khid-peregovori-zi-ssha-schodo-vidnovlennya-yadernoyi-programi

Серйозна атмосфера: в Ірані розповіли про хід переговори зі США щодо відновлення ядерної програми

 • 165800 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Міністерство закордонних справ Ірану заявило, що непрямі переговори між Тегераном і Вашингтоном про відновлення ядерної програми у столиці Катару за посередництва ЄС, відбуваються в «серйозній» атмосфері, спростувавши чутки про те, що вони закінчилися. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Раніше іранське напівофіційне інформаційне агентство Tasnim повідомило, що переговори в Досі завершилися безрезультатно.

"Дводенні переговори ще не завершені, і сьогодні пізніше головний переговорник Ірану з ядерної програми і посланець ЄС Енріке Мора зустрінуться знову, - заявив офіційний представник міністерства Насер Канані, повідомляють іранські державні ЗМІ. - Переговори продовжуються у серйозній та діловій атмосфері".

Переговори розпочалися у вівторок за участю Мора, іранського представника Алі Багері Кані та спеціального посланника Вашингтона з Ірану Робом Маллі. Вони намагаються вийти з багатомісячного глухого кута, який зупинив переговори у Відні про відновлення пакту 2015 року. США наполягали на своєму запропонованому проекті тексту у Відні, який виключає будь-які гарантії економічних вигод Ірану.

Доповнення

Тодішній президент США Дональд Трамп вийшов із договору у 2018 році і знову ввів руйнівні санкції проти економіки Ірану. Через рік Тегеран відреагував на це, поступово порушуючи ядерні обмеження угоди.

Понад 11 місяців переговорів між Тегераном і великими державами про відновлення ядерної угоди зайшли в глухий кут у березні, головним чином через те, що Тегеран наполягав на тому, щоб Вашингтон виключив Корпус вартових ісламської революції (КСІР), його елітні сили безпеки зі списку іноземних терористичних організацій США (ІТО).

Українські Національні Новини

Новини Світу