sestra-kim-chen-ina-otrimala-pidvischennya-zmi

Сестра Кім Чен Ина отримала підвищення - ЗМІ

 • 27630 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Сестра глави КНДР Кім Чен Ина Кім Йо Чжон, ймовірно, була підвищена на посаді. Про це УНН повідомляє з посиланням на Yonhap.

Цитата

"Згідно з повідомленням північнокорейських ЗМІ в суботу, Кім Йо Чжон, впливова сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, була призначена на більш високий офіційний пост", - говориться в повідомленні.

Деталі

Інформація ґрунтується на даних північнокорейських ЗМІ, згідно з якими, під час заходів в пам'ять про покійного колишнього лідера Кім Чен Іра Кім Йо Чжон була на одній з фотографій з представниками Політбюро Центрального комітету Трудової партії Кореї.

Крім того, її ім'я прозвучало при перерахуванні восьми діючих членів згаданого Політбюро.

Агентство припустило, що її могли призначити або членом Політбюро Центрального комітету Трудової партії Кореї, або заступником.

Доповнення

Сестра глави КНДР Кім Чен Ина, заступник директора відділу пропаганди і агітації ЦК Трудової партії Кім Йо Чжон заявила, що спільні військові навчання США і Південної Кореї — зрада, яка змушує північнокорейську владу нарощувати збройні сили в регіоні.

Контекст

Поточні навчання між США і Південною Кореєю — вже другі за цей рік. Перші пройшли в березні. Тоді, як відповідь, КНДР провела запуск ракет у бік Японського моря.

Нові навчання між Сполученими Штатами і Республікою Корея були заплановані на серпень. КНДР виступала проти їх проведення. За відстрочку навчань виступило також південнокорейське Міністерство з об'єднання. В якості офіційної причини там вказали пандемію коронавірусу, але додали, що таке рішення могло б поліпшити двосторонні відносини з Пхеньяном.

Українські Національні Новини

Новини Світу