sestra-sentsova-rozpovila-komu-vin-zapoviv-svoyu-tvorchist

Сестра Сенцова розповіла, кому він заповів свою творчість

 • 9797 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в Росії, заповів свою творчість колезі з Криму, а дітям - гонорари і виплати. Про це розповіла його сестра Наталя Каплан в ефірі радіо "Новое время", передає УНН.

"Я не хочу називати ім'я (того, кому Сенцов заповідав творчість - ред.). Це подруга і колега Олега, вона сама з Криму. Він написав у заповіті, що в разі його смерті хоче, щоб вона займалася його фільмами, сценарії яких він написав у в'язниці, і сценаріями тих (фільмів - ред.), які він написав на волі, але не зміг ще їх реалізувати. Він написав, що в разі якщо вона відмовиться, щоб вона сама вирішувала, кому передати ці авторські права. Що стосується фінансової частини - гонорари, різні виплати, - це все передається дітям, на його прохання", - розповіла Н.Каплан.

Нагадаємо, раніше сестра Сенцова повідомила, що він написав заповіт на свою творчість.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Російський суд засудив Сенцова до 20 років в'язниці 25 серпня 2015 року, звинувативши в підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство