setam-vistaviv-na-auktsion-metaleviy-kastet

СЕТАМ виставив на аукціон металевий кастет

 • 29034 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Державне підприємство "СЕТАМ" Міністерства юстиції України виставило на аукціон новий лот – металевий кастет. Відповідне оголошення з’явилось на сайті онлайн-аукціону OpenMarket 28 січня, передає УНН.

Деталі

Так, стартова ціна лоту склала 86,6 грн. для участі в аукціоні, запланованому на 8 лютого, зареєстровано чотири учасники.

В описі до лоту значиться, що кастет був виготовлений зі свинцю саморобним способом.

Варто зазначити, що сьогодні, 2 лютого, торги було припинено.

Причина: постанова Жовтоводського міського відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Довідково

У Кримінальному кодексі України кастет значиться як холодна зброя, а, згідно зі статтею 263, "носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу - караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років".

Що було раніше

Раніше СЕТАМ виставив на аукціон корпоративні права у розмірі близько 99,9% на футбольний стадіон у Сумах. Стартова ціна - близько 5,5 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство