seul-zayavlyaye-scho-pivnichna-koreya-samoznischitsya-yakscho-zastosuye-yadernu-zbroyu

Сеул заявляє, що Північна Корея "самознищиться", якщо застосує ядерну зброю

 • 136476 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Південна Корея у вівторок попередила Північну Корею, що використання нею ядерної зброї поставить її на "шлях самознищення" у надзвичайно різких заявах, які пролунали через кілька днів після того, як КНДР ухвалила новий закон, який дозволить їй використовувати ядерну зброю. Про це пише УНН з посиланням на Yonhap.

Деталі

Північна Корея, ймовірно, буде незадоволена південнокорейською риторикою, оскільки Сеул зазвичай уникає таких гучних слів, щоб уникнути зростання напруженості на Корейському півострові.

Незважаючи на дедалі більш агресивну ядерну доктрину Північної Кореї, деякі експерти кажуть, що країна, яка поступається в озброєнні більшим силам США та Південної Кореї, як і раніше, навряд чи застосує свою ядерну зброю першою.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що закон лише посилить ізоляцію Північної Кореї та спонукає Сеул і Вашингтон "ще більше зміцнити свої можливості стримування та реагування".

Щоб утримати Північну Корею від використання ядерної зброї, міністерство заявило, що Південна Корея різко посилить свій власний план запобіжного нападу, протиракетну оборону та можливості масованої відплати.

"Ми попереджаємо, що уряд Північної Кореї зіткнеться з переважною відповіддю військового союзу Південної Кореї та США і піде шляхом самознищення, якщо вона спробує застосувати ядерну зброю", — заявив Мун Хонг Сік, виконуючий обов'язки офіційного представника міністерства.

Контекст

Минулого тижня парламент Північної Кореї ухвалив закон про правила використання ядерного арсеналу.

Під час засідання парламенту Кім Чен Ин сказав у своєму виступі, що його країна ніколи не відмовиться від ядерної зброї, щоб упоратися із погрозами США. Він звинуватив Сполучені Штати у прагненні послабити оборону Півночі та зрештою повалити його уряд.

Раніше цього року Кім заявив, що ядерна зброя ніколи не обмежуватиметься єдиним завданням стримування війни і може бути використана запобіжно у разі загрози національним інтересам країни.

Цього року Кім Чен Ин також набрав рекордні темпи випробувань зброї, запустивши кілька балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю, по материковій частині США та Південній Кореї. Упродовж кількох місяців офіційні особи США та Південної Кореї заявляли, що Північна Корея також може провести своє перше ядерне випробування за п'ять років.

З моменту вступу на посаду в травні новий консервативний уряд Південної Кореї на чолі з президентом Юн Сок Йолем заявив, що займе жорсткішу позицію щодо провокацій Північної Кореї, але також запропонував масштабні плани підтримки у разі денуклеаризації Півночі. Північна Корея категорично відкинула цю пропозицію про допомогу з метою роззброєння та обрушилася з образливими заявами на уряд Йоля.

Українські Національні Новини

Новини Світу