seym-litvi-viznav-pvk-vagner-teroristichnoyu-organizatsiyeyu

Сейм Литви визнав ПВК "вагнер" терористичною організацією

 • 488045 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Сейм Литви одноголосно проголосував за ухвалення постанови, у якій російська приватна військова компанія "вагнер" оголошується терористичною організацією, пише УНН з посиланням на Delfi.

Деталі

Як зазначається, литовські парламентарі закликали своїх колег з інших європейських країн ухвалити аналогічні резолюції.

У постанові йдеться, що найманці ПВК "вагнер" становлять загрозу для державної та громадської безпеки Литви. Депутати також наголошують, що з початку вторгнення в Україну "вагнерівці" скоюють "систематичні серйозні агресивні злочини: вбивства та тортури мирних жителів, бомбардування будинків та інших цивільних об'єктів - що рівносильне тероризму".

"ПВК "вагнер", заснована бізнесменом євгенієм пригожиним, який перебуває під санкціями ЄС і США, близьким до президента росії володимира путіна, є тіньовим інструментом російської влади", - вважають у литовському Сеймі.

Депутати також зазначають, що "вагнер" отримує від уряду рф військову техніку, а його найманці проходять навчання у російських спецслужбах. 

У резолюції також наголошується на необхідності ухвалення в Литві закону про запобігання тероризму. У ньому за задумом депутатів мають бути встановлені конкретні критерії для складання списку терористичних організацій та передбачені санкції щодо осіб, причетних до їхньої діяльності.

Доповнення

Навесні минулого року Сейм Литви визнав дії рф в Україні геноцидом, а росію державою-спонсором тероризму. Згодом аналогічні резолюції були ухвалені у низці інших європейських держав.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сейм Литви визнав ПВК "вагнер" терористичною організацією

     • 488045 переглядiв

    Краматорськ: кількість постраждалих через удар армії рф зросла

     • 2815612 переглядiв