seym-polschi-ratifikuvav-budivnitstvo-baltic-pipe

Сейм Польщі ратифікував будівництво Baltic Pipe

 • 16364 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Сейм Польщі прийняв закон про ратифікацію міжнародної угоди між Польщею і Данією у справі будівництва газопроводу Baltic Pipe. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Польща.

Документ був підписаний 11 грудня минулого року в Катовіце. За закон проголосували 428 депутатів, один проголосував проти, двоє утрималися.

Підписана в грудні угода є елементом правової бази для створення газопроводу, який будується між Данією і Польщею по дну Балтійського моря. За словами депутата від партії "Право і справедливість" Мацея Малецького, газопровід Baltic Pipe є важливою віхою на шляху до повного суверенітету Польщі в газовій галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща планує через три роки стати незалежною від російського газу

"Газопровід Baltic Pipe стане нашим другим вікном у світ по терміналу в Свіноуйсьце. Він дозволить щорічно постачати до Польщі 10 млрд кубометрів газу з родовищ у Північному морі. Завдяки цьому Польща ніколи не виявиться в залежності від "Газпрому" і Росії", - зазначив депутат .

Будівництво підводної ділянки Baltic Pipe має розпочатися в 2020 році і завершитися через два роки. Передбачається, що з 1 жовтня 2022 року газопровід буде введений в експлуатацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу