shabash-pid-trikolorami-u-mzs-zasudili-prorosiyski-mitingi-u-kelni-ta-prazi

"Шабаш під триколорами": МЗС засудило проросійські мітинги у Кельні та Празі

 • 185014 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ України засудило проросійські мітинги у німецькому місті Кельн та чеській Празі, повідомив у Facebook речник МЗС Олег Ніколенко, який назвав цей захід "шабашем під триколорами держави-агресора", інформує УНН.

Деталі

"Українська сторона вдячна мешканцям Кельна та Праги, які виступили проти проросійських мітингів в неділю. (...) Проведення подібних шабашів під триколорами держави-агресора в центрі Європи є неприпустимим. Ці заходи не мали нічого спільного зі свободою слова та реальними настроями в Німеччині та Чехії. Ми засуджуємо спроби учасників проросійських акцій виправдати війну росії проти України та зневажити честь та гідність українців, які ціною своїх життів відстоюють свободу в Європі",  –  написав Ніколенко.

Він зазначив, що в МЗС не мають сумнівів у солідарності абсолютної більшості німців та чехів з українцями, які надали сотням тисяч з них тимчасовий притулок, а також підтримують Україну і політику своїх урядів щодо протидії російській агресії.

"Акції, які відбулися в неділю, не зможуть похитнути дружбу між Україною та Німеччиною і Чехією, підтримку яких ми високо цінуємо", – додав Ніколенко.

Раніше

4 вересня на вулиці Кельна та Праги вийшли мітингарі із вимогою припинити підтримувати Україну та скасувати санкції проти росії.

За словами Олега Ніколенка, заклики людей ставили під сумнів територіальну цілісність України. Також протестувальники говорили про збір коштів на підтримку незаконних збройних формувань на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика