shakhrayi-nalagodili-skhemu-zarobitku-na-mobilnomu-trafiku

Шахраї налагодили схему заробітку на мобільному трафіку

 • 21044 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Шахраї в Україні активно підключаються до мереж мобільного зв’язку і змінюючи вид трафіку отримують прибутки з міжнародних дзвінків. Про це повідомила прес-служба підприємства "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) у відповіді на запит кореспондента УНН.

"Фахівці УДЦР за договорами з операторами проводять вимірювання мереж загального користування мобільних операторів щодо виявлення порушень порядку маршрутизації трафіку голосової телефонії. Зазначеними вимірюваннями виявляється та фіксується нелегітимне проходження вхідного міжнародного телефонного трафіку в Україну, оминаючи міжнародні центри комунікації, а також несанкціоноване втручання у роботу телекомунікаційних мереж шляхом підміни телефонних номерів. Це зміна виду трафіку з метою отримання максимального прибутку за рахунок його маршрутизації з іншою розрахунковою платою", - зазначили в прес-службі підприємства.

За інформацією відомства, тільки за 4-й квартал минулого року фахівці УДЦР виявили на телекомунікаційній мережі загального користування операторів понад 55 тис. порушень маршрутизації трафіку.

Нагадаємо, 2017 року зросла кількість скарг українців на якість надання послуг зв’язку. Серед іншого українці висловлюють незгоду зі списанням оператором мобільного зв’язку коштів з особового рахунку користувача.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП