shakhrayi-oshukali-lyudey-na-7-mln-grn-pid-privodom-prodazhu-avtomobiliv

Шахраї ошукали людей на 7 млн грн під приводом продажу автомобілів

 • 9874 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Правоохоронці затримали учасників злочинної групи за підозрою у заволодінні коштами громадян на майже 7 млн гривень під приводом продажу неіснуючих автомобілів та сільськогосподарської техніки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва, передає УНН.

За даними слідства, злочинна група діяла на території Києва, Запорізької та Миколаївської областей. Організатором виявилася 33-річна уродженка Миколаївської області, яка залучила до протиправної діяльності близько 10 осіб. Для реалізації схеми вона винаймала офісні приміщення, а також створила низку фіктивних підприємств.

"Згідно з розподілом ролей учасники групи розміщували на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж транспортних засобів за цінами, нижчими за середньоринкові. Потенційних клієнтів, які приходили до офісу, менеджери схиляли до укладення договору купівлі-продажу транспортного засобу з обов’язковою передоплатою у розмірі від 30 до 50% від його вартості. Однак, отримавши від потерпілих кошти, працівники офісу відволікали їхню увагу та надавали на підпис інший договір, який взагалі не стосувався цього правочину. Лише згодом, ознайомившись з документами, потерпілі дізнавалися, що оплатили лише послуги цього товариства або взяли у них позику на суму до 600 тис. гривень", - прокоментували у прокуратурі.

Тиком чином з жовтня 2017 року по квітень 2019 року учасники злочинної групи ошукали щонайменше 200 громадян на території зазначених регіонів та заволоділи їхніми коштами у 7 млн грн.

В межах розслідування 17 квітня у Києві, Запоріжжі та в Миколаївській області провели обшуки.

Сьогодні ж, 18 квітня, п’ятьом учасникам групи, у тому числі жінці-організатору, повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства у складі організованої злочинної групи. Крім того, двом особам повідомлено про підозру заочно.

Наразі готується клопотання до суду про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у Краматорську від шахрайських дій фейкових співробітників банку постраждало троє мешканців, які телефоном повідомили особисті дані після чого з їх банківських карток зникали гроші.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП