shakhtari-gotuyutsya-do-vseukrayinskogo-protestu-volinets

Шахтарі готуються до всеукраїнського протесту - Волинець

 • 11514 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Незалежна профспілка гірників України прийняла рішення про підготовку до загального всеукраїнського протесту шахтарів. Про це повідомив голова профспілки Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Волинець нагадав, що торік гірникам довелося провести серію акцій протесту. Тоді після внесення змін до закону "Про Державний бюджет України" ще півтора місяці вони чекали кошти, додав він.

"Незалежна профспілка гірників України прийняла рішення про підготовку до загального всеукраїнського протесту шахтарів. Але це залежить не тільки від членів профспілок, а і всіх працівників галузі. Нова виконавча влада так само, як і колишня, демонструє свою нездатність і нерозуміння того, що на деяких підприємствах заробітна плата не виплачується протягом чотирьох місяців. Хотілося б відчути відповідальну та дієву роль Міністерства енергетики та захисту довкілля і без зволікань", - написав Волинець.

"Нині ж упродовж тривалого часу знову протестують гірники – спочатку в Луганській області, а тепер і на Волині. Водночас майже 50 діб блокуються вагони з російським вугіллям на Львівщині", - додав він.

Нагадаємо, Кабмін виділив мільярд грн на виплату зарплати шахтарям.

Як повідомлялося раніше, шахтарі пікетували під Луганською ВЦА через борги по зарплаті.

Українські Національні Новини

Економіка