shakhtari-v-luganskiy-oblasti-straykuyut-pid-zemleyu-vzhe-pyatiy-den

Шахтарі в Луганській області страйкують під землею вже п'ятий день

 • 15813 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. У шахті "Гірська" ДП "Первомайськвугілля" на глибині 700 м, 20 гірників відмовляються підніматися на поверхню, висловлюючи протест у зв'язку з відключенням шахти від електроенергії, що спричинить затоплення гірничих виробок і насосних станцій. Про це УНН розповів один з працівників шахти "Гірська", які залишаються під землею, лідер місцевої профспілки Віктор Видиш.

“Нас зараз 20 осіб. Знаходимося під землею на глибині 700 метрів. Наша вимога — щоб було вирішено питання, про не відключення підприємства від електроенергії і була гарантія, що нас не затоплять, чи не відключать, працюватимуть водовідливи, вентилятори... Ми знаходимося під землею з понеділка — п’ятий день”, - сказав Видиш.

За його словами, знаходяться під землею шахтарям спускають їжу і воду, медсестра підприємства щодня перевіряє їх самопочуття.

Як повідомляв УНН, в понеділок на шахті страйкувати 6 шахтарів.

Раніше в Луганській області була створена комісія, яка буде перевіряти виконання невідкладних робіт із запобігання техногенних аварій у зв’язку із затопленням шахт ОП “Шахта ”Золоте“і ДП ”Первомайськвугілля".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП