shef-rozvidki-shveytsariyi-zasterigaye-vid-posilennya-shpigunstva-z-boku-rosiyi

Шеф розвідки Швейцарії застерігає від посилення шпигунства з боку Росії

 • 7796 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Шпигунська активність Росії в Швейцарії зростає, повідомили у Федеральній розвідувальній службі країни (NDB) в п'ятницю, 19 жовтня. Заява пролунала після розкриття двох випадків, коли російські шпигуни намагалися втрутитися в роботу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) і швейцарської лабораторії Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), передає УНН з посиланням на DW.

"Я не можу оприлюднити багато деталей щодо російських дій у Швейцарії, але очевидно, що їх більше, ніж будь-коли раніше", - зазначив голова Федеральної розвідувальної служби Швейцарії Жан-Філіпп Годен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах заявили, що перебувають у стані кібервійни з Росією

На думку Годена, РФ обрала Швейцарію мішенню своїх шпигунських дій через те, що тут розташовані офіси багатьох міжнародних організацій та установ. Зокрема, ще однією ціллю російських шпигунів може бути Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Від додав, що Москва "перетнула червону лінію" спробами атак на міжнародні організації та інфраструктуру Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигуноманія захоплює світ

Як повідомляв УНН, сайт журналістських розслідувань Bellingcat  встановив справжню особу одного з підозрюваних у отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Українські Національні Новини

Новини Світу