shell-vidklikaye-personal-iz-rosiyskikh-proektiv

Shell відкликає персонал із російських проектів

 • 140128 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Енергетична корпорація Shell почала виводити співробітників зі своїх спільних підприємств із російським ПАТ "Газпром", просуваючи вперед плани з виходу з інвестицій у такі проекти у відповідь на війну в Україні, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Як вказано, десятки співробітників Shell, тимчасово відряджених до проекту з експорту скрапленого природного газу "Сахалін-2" в росії, були відкликані у вихідні для повернення до інших офісів, за словами людей, які обізнані в цьому питанні. Відкликання навряд чи вплине на операції на об'єкті, кажуть при цьому джерела.

Згідно з заявою компанії, Shell поетапно виводить своїх співробітників, відряджених до проектів із "Газпромом" та "Газпромнефтью". "Головна увага в цьому процесі приділяється безпеці наших людей та операцій, а також дотриманню законів, що застосовуються", — заявив представник Shell.

Доповнення

Деякі з провідних світових виробників енергії, зокрема Shell та Exxon Mobil, зобов'язалися вийти з російських проектів, щоб зменшити збитки репутації після вторгнення рф в Україну. Раніше цього місяця Shell заявила, що вихід призведе до збитків обсягом від 4 до 5 мільярдів доларів.

Лондонська компанія Shell активізувала свої зусилля з дистанціювання від Москви після того, як на початку березня компанія зазнала різкої критики за купівлю російської нафти з великою знижкою. З того часу Shell заявила, що більше не купуватиме російську нафту чи газ. Найбільша енергетична компанія також простоює судна СПГ, зафрахтовані у російських компаній.

Shell також володіє 50% акцій Salym Petroleum Development у росії. Раніше компанія заявляла, що припинить партнерство з "Газпромом" із розвідки у проекті під назвою "Гидан" і вийде з проекту щодо газопроводу "Північний потік — 2", будівництво якого було призупинено владою Німеччини.

Українські Національні Новини

Економіка