shenderovich-gelman-byelyayev-ta-inshi-popovnili-spisok-inoagentiv-kremlya

Шендерович, Гельман, Бєляєв та інші поповнили список "іноагентів" Кремля

 • 17600 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. У четвер, 30 грудня, міністерство юстиції Росії доповнило реєстр іноземних засобів масової інформації, які виконують функції іноземних агентів. Про це інформує УНН з посиланням на ОВД-Інфо.

Деталі

Список поповнили редактор соціальних мереж Радіо Свобода Іван Бєляєв, журналістка Север.Реалії Олена Владикіна, колишній заступник директора "Першого каналу" та колишній член Громадської палати Росії Марат Гельман, колумніст видання The New Times Віктор Шендерович, головний редактор журналу "Холод" Таісія Бекбулатова, учасниці Pussy Riot Надія Толоконникова та Вероніка Нікульшина та ярославський кінопідприємець Андрій Алексєєв.

У повідомленні на сайті Мін'юсту РФ йдеться, що "рішення було прийнято на підставі документів, що надійшли від уповноважених органів державної влади. Зокрема, згідно з отриманими відомостями, зазначені особи систематично здійснюють поширення матеріалів для невизначеного кола осіб, отримуючи при цьому іноземне фінансування".

Доповнення

Мін'юст РФ регулярно вносить до Реєстру "іноземних агентів" НКО, ЗМІ та фізичних осіб, які, з погляду відомства, фінансуються з-за кордону.

У Росії з 2012 року ведеться реєстр "іноземних агентів". Спочатку це були некомерційні організації, які отримували фінансування з-за кордону, у 2017 році чорний список поповнювався ЗМІ, а з 2020 року в ньому з'явилися фізичні особи.

У реєстрі ЗМІ-іноземних агентів значаться 111 осіб та видань. 94 з них внесли до списку 2021 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу