shevchenkivskiy-sud-viznav-vidsutnist-derzhavnikh-interesiv-u-spravi-motor-sichi

Шевченківський суд визнав відсутність державних інтересів у справі "Мотор Січі"

 • 16369 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Суддя Шевченківського райсуду Києва Щебуняєва визнала відсутність державних інтересів у справі «Мотор Січі». Про це інформує Delo.ua, передає УНН.

Зазначаючи, що рішення було ухвалене 14 серпня під час засідання, в рамках якого мало бути розглянуто клопотання про скасування арешту акцій підприємства, видання повідомляє: в ході дебатів представниками інвестора було заявлено клопотання про виклик в судове засідання представників низки державних органів - зокрема, офісу Президента, Укроборонпрому і РНБО.

При цьому підкреслюється: позиція інвестора обґрунтовувалася бажанням забезпечити максимальну відкритість і прозорість процесу, шляхом надання всім зацікавленим особам можливості висловити свою позицію - оскільки «протягом останнього тижня Президент, Прем'єр-міністр, Секретар РНБО, АМКУ та ін. висловили свою позицію щодо захисту інтересів держави в АТ «Мотор Січ».

«Однак суддею Щебуняєвою було відмовлено в задоволенні даного клопотання - з огляду на те, що зазначені державні органи не мають безпосереднього відношення до «Мотор Січі» та державні інтереси в рамках даної кримінальної справи незачеплені. Аналогічної позиції дотримувався і прокурор», - повідомляє видання.

Водночас, кажучи про результат такої спільної позиції судді та сторони звинувачення, видання акцентує увагу на тому, що адвокат інвестора «засумнівався в об'єктивності судді, порахувавши подібні дії упередженими, і змушений був заявити відвід суду».

Зважаючи на це засідання було перенесено на 25 серпня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика