shevchenko-kinuv-ukrayinskikh-bokseriv-yunioriv-na-chempionati-yevropi-ta-namagayetsya-pozbaviti-yikh-medaley-trener-cherednichenko

Шевченко «кинув» українських боксерів-юніорів на чемпіонаті Європи та намагається позбавити їх медалей, — тренер Чередниченко

 • 264108 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Так зване керівництво Федерації боксу України «кинуло» юніорську збірну, яка поїхала до Італії на чемпіонат Європи. Тепер, коли непорозуміння з державним прапором вдалося врегулювати, вони вимагають від тренерів і спортсменів достроково виїхати з першості. Про це у Facebook написав тренер Антон Чередниченко.

Він повідомив, що від самого початку ЧЄ зі збірною України не було ні так званого президента ФБУ Кирила Шевченка, ні призначеного ним державного тренера Юрія Шевчука, ні менеджера команди.

«Чому всі проблеми впали на плечі старших тренерів, а не на тих людей, які повинні це вирішувати? У складний час боксерів і тренерів кинули, залишили одних із проблемами», — написав Чередніченко.

Навіть після того, як чинний президент ФБУ Володимир Продивус терміново прилетів в Італію і домігся позитивного рішення Європейської конфедерації боксу щодо використання українського прапора на змаганнях, самопроголошені «керівники» ФБУ вимагають від спортсменів та тренерів відмовитися від медалей і їхати додому.

«Мені кидали відео, де наші дівчата плачуть. Ніщо не б'є так сильно, як удар у спину. І тренери, і боксери вкладали час, кошти на підготовку, на збір, відкладали радості на потім заради перемоги… Я не можу знайти відповідь, чому боксерам кажуть не боксувати, коли вони можуть боксувати і представляти Україну на чемпіонаті Європи», — написав Чередніченко.

Нагадаємо, деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що Міжнародна боксерська асоціація (IBA) начебто заборонила юніорській збірній України змагатися під державним прапором. Згодом президент ФБУ та віцепрезидент IBA Володимир Продивус пояснив: скандальне рішення ухвалила Європейська конфедерація боксу (EUBC), помилково посилаючись на регламент Міжнародного олімпійського комітету. Уже 29 вересня EUBC надіслала лист, яким дозволила використовувати державний прапор і гімн України під час ЧЄ в Італії.

Українські Національні Новини

Політика