shist-povstantsiv-ta-indiyskiy-soldat-zaginuli-pid-chas-boyovikh-diy-v-kashmiri

Шість повстанців та індійський солдат загинули під час бойових дій в Кашмірі

 • 14223 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Шестеро підозрюваних повстанців і один індійський солдат були вбиті в двох окремих операціях з боротьби з повстанцями в спірному регіоні Кашмірі. Про це інформує УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Вбивства сталися під час сплеску урядового наступу на антиіндійських повстанців у Кашмірі, який поділений між Індією та Пакистаном з ядерною зброєю, на який претендують обидві країни.

Поліція повідомила, що бої почалися після того, як урядові сили оточили два південних села в районах Анантнаг і Пулвама в середу ввечері в пошуках бойовиків, які, як повідомляється, переховуються там.

У двох інцидентах загинули шість бойовиків, повідомляє поліція. За словами чиновників, троє військових та один поліцейський також отримали поранення, а один із солдатів пізніше помер у лікарні.

У заяві поліції сказано, що двоє з убитих підозрюваних бойовиків були громадянами Пакистану. Зазначається, що троє загиблих, включаючи пакистанця, були причетні до нападу на поліцейський автобус на околиці головного міста регіону Срінагара 13 грудня, в результаті якого троє поліцейських були вбиті та 11 поранені.

Доповнення

Цього року в долині Кашміру було вбито щонайменше 168 бойовиків, 34 цивільних та 30 індійських військових.

Повстанці в контрольованому Індією Кашмірі воюють проти індійського правління з 1989 року.

Більшість кашмірців-мусульман підтримують мету повстанців об’єднати територію під владою Пакистану або, як незалежну країну.

Індія наполягає, що бойовики в Кашмірі є тероризмом, спонсорованим Пакистаном. Пакистан заперечує звинувачення, і більшість кашмірців вважають це законною боротьбою за свободу.

У результаті конфлікту загинули десятки тисяч мирних жителів, повстанців та урядових військ.

Українські Національні Новини

Новини Світу