shist-vipadkiv-zarazhennya-shtamom-omicron-viyavili-u-shotlandiyi

Шість випадків зараження штамом Omicron виявили у Шотландії

 • 16398 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. У Шотландії, що входить до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, було виявлено шість випадків варіанту коронавірусу Omicron. Про це повідомляє Sky News з посиланням на заяву місцевої влади, пише УНН.

Деталі

Так, повідомляється що чотири випадки були зареєстровані в районі Ланаркшира, ще два були виявлені в районі Великого Глазго і Клайда.

Досі невідомо, чи пов'язані випадки з міжнародними поїздками або ж зараження сталося всередині країни, повідомляє Sky News. Відзначається, що виявлені раніше три випадки в Англії були пов'язані з поїздкою до Південної Африки.

Також за заявою влади, Служба охорони здоров'я Шотландії відстежить контакти у всіх випадках, щоб встановити походження вірусу, а також будь-яких інших осіб, з якими заражені контактували в останні тижні.

Доповнення

Новий штам вже був виявлений в декількох європейських країнах, Ізраїлі, Гонконгу, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Зокрема у Великій Британії виявили два випадки захворювання новим штамом Omicron. Пізніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про посилення протиепідемічних заходів на тлі виявлених випадків.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу