shkarlet-u-vseukrayinskiy-shkoli-onlayn-vzhe-ye-1800-urokiv

Шкарлет: у "Всеукраїнській школі онлайн" вже є 1800 уроків

 • 19253 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Освітня платформа "Всеукраїнська школа онлайн" містить майже дві тисячі уроків, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає УНН.

Цитата: 

"11 грудня ми запустили "Всеукраїнську школу онлайн", яка в повному форматі має бути розрахована на 3,5 тисячі уроків за шкільною програмою 5-11 класів. На сьогодні вже відвантажено 1 800 уроків. І йде активна зйомка всіх інших. У нас сьогодні більше ніж 160 тисяч користувачів школи онлайн. Більше ніж 110 країн світу під’єднані, у тому числі не тільки Україна, а й інші країни, вчителі або учні яких готові підключитися і за освітніми програмами українськими", – повідомив Шкарлет.

Деталі

За його словами, "Всеукраїнська школа онлайн" не є єдиною платформою. 

"У місцевих органах, у дуже багатьох громадах уже напрацьовані свої уроки, дистанційні матеріали, які дозволяють якісно проводити навчання в умовах обмеження відвідування класів. Але ж не всі категорії освітян підлягають ізоляції або повноформатного дистанційного навчання", – додав міністр.

Додамо 

Від березня 2020 року у зв’язку з пов’язаними з пандемією карантинними обмеженнями значна частина навчального процесу в українських школах була переведена в режим онлайн.

Доповнення

За словами Сергія Шкарлета, кількість вступників з окупованих територій до українських вищих навчальних закладів щороку зростає приблизно на чверть.

Також очільник МОН розповів, що Глава держави Володимир Зеленський хоче, щоб для найкращих викладачів майбутнього президентського університету зарплата стартувала з 4 тисяч "доларів або євро".

Українські Національні Новини

Політика