shkolyar-z-turtsiyi-zlamav-natsionalnu-sistemu-abi-zminiti-svoyi-otsinki

Школяр з Туреччини зламав національну систему, аби змінити свої оцінки

 • 13537 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Школяр з турецької провінції Діярбакир зламав національну освітню систему, щоб змінити собі оцінки та кількість пропущених занять. Про це повідомляє УНН із посиланням на турецьке видання Sabah.

“Учень 10-го класу професійно-технічної анатолійскьої школи Türk Telekom здійснив несанкціонований вхід у систему та змінив кількість пропущених ним навчальних днів та покращив свої показники по кільком навчальним предметам”, — йдетсья у повідомленні видання.

Підтасовка даних у системі була помічена адміністрацією школи, після чого викладачами була викликана поліція, яка в ході розслідування виявила, що були покращені показники саме учня-хакера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери вкрали в українців понад 5 мільйонів гривень

Додається, що школя змінив свої показники відвідувань у школі з 59 до 9 днів та, зокрема, додав собі по 20 балів за підсумками навчання по всіх предметах.

Національна електрона система освіти вважається однією із найбільш сучасних та захищених в Туреччині. Вона зберігає дані про відвідуваність, успішність та характеристики на всіх учнів країни.

Наразі поліція з’ясовує як саме було зламано систему.

Як повідомляв УНН, влада США звинуватила низку осіб і компаній в причетності до схеми торгівлі акціями на основі інформації з непублічних корпоративних прес-релізів, отриманої в результаті зламу бази даних Комісії з цінних паперів і бірж США.

Українські Національні Новини

Новини Світу