shkolyarka-zakhvorila-na-tuberkuloz-u-melitopoli

Школярка захворіла на туберкульоз у Мелітополі

 • 17472 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Мелітополі учениця однієї зі шкіл захворіла на туберкульоз, заразившись від брата. Про це кореспонденту УНН повідомили в ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

"Школярка знаходиться зараз на лікуванні в дитячому відділенні в облтубдиспансері нашому обласному", - зазначили в установі.

За даними лабцентру, дівчина була в контакті із хворим на туберкульоз братом, однак мама довгий час відмовлялась від медичного огляду хворої доньки.

"Ми всі перебуваємо в групі ризику, ми всі можемо захворіти, в залежності від стану імунної системи", - попередили в лабцентрі.

Нагадаємо, восени у Бердянську Запорізької області лікарі протитуберкульозного диспансеру обстежили 181 дитину та 17 дорослих з дитсадка "Вишенька", через те, що у виховательки закладу виявили туберкульоз.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Україна ввійшла до п’ятірки держав з найвищою кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу із розширеною резистентністю.

Українські Національні Новини

Здоров'я