shmigal-bezviz-ne-vidminyayetsya

Шмигаль: безвіз не відміняється

 • 20141 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що безвізовий режим з Європейським Союзом для України не відміняється. Про це він заявив у парламенті під час години запитань до уряду, передає УНН.

"Безвіз не відміняється. Наші міжнародні колеги, і з Європейського Союзу, і зі Сполучених Штатів абсолютно відверто заявляють про необхідність проведення прозорого конкурсу (на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - ред.)", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що "ми зараз дотримались усіх процедур, які прописані правилами, законодавством України, далі питання лишається до відкритості, прозорості конкурсу".

"Давайте подивимось, як пройде конкурс, всі разом, цілим суспільством, парламентом. Я впевнений, що все буде зроблено абсолютно в межах чинного законодавства", - підсумував він.

Раніше депутат Європарламенту, член комітету із закордонних справ Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна ризикує втратити безвізовий режим та фінансову допомогу від ЄС.

У ЄС і США заявили, що "взяли до відома" рішення Ради щодо членів комісії на конкурс на посади у САП, і що подальша підтримка на кону.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада визначила своїх представників до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Українські Національні Новини

Політика