shmigal-doruchiv-aktivizuvati-audit-kovid-sertifikata-dlya-poyizdok-do-yevrosoyuzu

Шмигаль доручив активізувати аудит "ковід-сертифіката" для поїздок до Євросоюзу

 • 15704 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив активізувати роботу щодо завершення аудиту українського COVID-сертифіката, який використовуватиметься для поїздок до країн Євросоюзу, про це він заявив під час сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Україна завершує підготовку до впровадження так званих "ковід-сертифікатів". Український документ повністю відповідатиме вимогам Єврокомісії. Сам документ можна буде згенерувати у застосунку чи на порталі "Дія". В перспективі документ також можна буде отримати у сімейного лікаря", - розповів Шмигаль.

Деталі

За його словами, уряд вже ухвалив необхідну постанову Кабінету Міністрів, яка визначає порядок використання таких сертифікатів. Все готово до запуску документів, і вже з 1 липня почнеться їх бета-тестування.

"Наша мета — повернути українцям можливість безперешкодно подорожувати світом. Дав доручення Віцепрем’єр-міністерці з питань євроінтеграції Ользі Стефанішиній активізувати роботу щодо завершення аудиту українського електронного сертифіката та підписання відповідної угоди з Єврокомісією", - сказав Шмигаль.

Доповнення

Раніше Шмигаль заявляв, що Україна діє синхронізовано з європейськими партнерами щодо запуску цифрових сертифікатів вакцинації від коронавірусу.

З 1 липня в Євросоюзі введуть свідоцтва з проходження вакцинації - так звані "паспорти вакцинації".

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше повідомляв, що попередньо заплановано запустити "паспорти вакцинації" в Україні з 1 липня.

Генеральний директор Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Роман Родина повідомив, що вже з 1 липня в Україні запрацюють COVID-сертифікати про вакцинацію, які будуть діяти до 180 днів.

Українські Національні Новини

Політика