shmigal-nazvav-chotiri-elementi-mizhnarodnogo-kompensatsiynogo-mekhanizmu

Шмигаль назвав чотири елементи міжнародного компенсаційного механізму

 • 961233 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 4 березня. УНН. Створення міжнародного компенсаційного механізму - це комплексне питання до якого входить чотири елементи. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час конференції United for Justice у Львові, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Працюємо над створенням механізму конфіскації російських активів, які можна буде направити на відновлення України. Спеціальний компенсаційний механізм виплати репарацій буде базуватися на міжнародному договорі. Україна розробляє його разом із державами-партнерами», - повідомив Шмигаль.

Деталі

За його словами, у міжнародного компенсаційного механізму буде чотири елементи:

· Міжнародний реєстр збитків.

· Компенсаційна комісія, яка розглядатиме заяви про відшкодування збитків.

· Компенсаційний фонд, з якого будуть іти відшкодування.

· Механізм виконання прийнятих Компенсаційною комісією рішень

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час конференції United for Justice коментуючи міжнародний компенсаційний механізм зазначив, що потрібно юридично поставити ці речі, щоб Україні потім не довелося доводити розмір збитків.

«Всі збитки повинні бути верифіковані відповідними нашими європейськими партнерами, вони повинні бути в єдиному реєстрі збитків і вони повинні бути підтверджені", - розповів Стефанчук.

За його словами, також ведеться серйозна розмова про моральну шкоду яку завдали українцям.

Окрім того, він зазначив, що Україна формує і національний механізм компенсації шкоди.

"Ми прийняли закон № 7198 який надає можливість, він зараз на підписі Президента, і сподіваюсь буде підписаний найближчим часом, через «Дію» заявляти українцям про пошкодження які були завдані (житлу)", - зазначив Стефанчук.

Доповнення

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомляла в січні, що впродовж найближчого півріччя може з'явитися юридична база для рішення щодо конфіскації заморожених російських активів на Заході.

Українські Національні Новини

Політика