shmigal-nazvav-tri-instrumenti-neobkhidni-dlya-uspishnogo-zaluchennya-investitsiy-v-ukrayinu

Шмигаль назвав три інструменти, необхідні для успішного залучення інвестицій в Україну

 • 18308 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що для успішного залучення інвестицій в Україну потрібні три інструменти: інвестиційна інфраструктура, інвестиційний клімат і інвестиційні можливості. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“Для успішного залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій потрібні три інструменти: інвестиційна інфраструктура, інвестиційний клімат і інвестиційні можливості”, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що успішне проведення 22-го Саміту Україна – ЄС, що відбувся в Брюсселі 6 жовтня - це потужний сигнал для міжнародних інвесторів.

“Цей документ є основою для роботи уряду і відповідно до нього ми розпочинаємо підготовку до Ради Асоціації, яка запланована на 8 грудня цього року. Політичний вектор нашої країни є незмінний і уряд продовжує реформи, які дають міцний поштовх для економічного розвитку України”, — наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, потенціал можливостей в Україні величезний.

“Одна з них, над якою працює уряд, — це приватизація державних підприємств. Цього року від приватизації ми отримали вже більше, ніж за останні два роки разом. При цьому ми чітко визначаємо три основні умови приватизації: нові робочі місця, сплата податків та додаткові інвестиції”, — додав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що уряд активно користується інструментом державно-приватного партнерства і це стосується практично всіх інфраструктурних об’єктів: портів, вокзалів та дорожнього господарства. На них є великий попит у внутрішніх та зовнішніх інвесторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія під час візиту Зеленського оголосить про надання Україні допомоги на 5 млн фунтів

За його словами, ключову роль у залученні капіталу відіграє інвестиційна інфраструктура. Одним із найважливіших проектів у сфері функціонування індустріальних та інноваційних парків він вважає “Дія. Сіті”.

“За допомогою цього проекту ми хочемо створити віртуальну вільну економічну зону, куди будемо залучати іноземних інвесторів для створення робочих місць на сприятливих умовах. Вигідні податкові ставки, відсутність бюрократії, зручна цифрова платформа для ведення бізнесу й отримання всіх необхідних послуг онлайн — це переваги проекту “Дія. Сіті”, — сказав Денис Шмигаль.

Окрім того, він зазначив, що у контексті інвестиційної інфраструктури, розглядається низка законопроектів, серед яких так званий закон про “інвестиційних нянь”, що створює відповідний супровід для великих інвестицій.

“Ми також працюємо над розвитком єдиного інвестиційного вікна Invest in Ukraine і нещодавно представили всеохоплюючий гайд для іноземних інвесторів UkraineInvestGuide”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Він додав, що уряд та Верховна Рада працюють над покращенням інвестиційного клімату, а саме над боротьбою з корупцією, спрощенням ведення бізнесу, підняттям України в міжнародних рейтингах, завершенням судової реформи й забезпеченням справедливого правосуддя для інвесторів. Це дасть змогу виграти геополітичну й регіональну конкуренцію в частині залучення інвестицій в Україну.

Нагадаємо, Україна "привезла" з Брюсселя угод з ЄС на майже 400 млн євро.

Українські Національні Новини

Політика